Bloggala.

Bilden är tagen från Lady Dahmer.

Nu har jag inte skrivit om det själv, men ni har säkert läst på nån annan blogg. Jag var ju på Blog Awards i helgen. Det var trevligt för jag fick träffa alla trevliga feministbloggare. Utöver det var det typ en företagsfest, det vill säga en massa jobbig sponsring till höger och vänster. Jag blir helt matt av sådant. Kände mig malplacerad. Montazami delade ut pris och var lite ”härlig” (är det bara jag som blir helt matt på det där när en persons personlighet görs till underhållning på det uppenbara sättet). Jag vann inte, utan det gjorde Widerstedt, vilket en ändå får säga var välförtjänt.

Nå, jag vill i alla fall säga tack till ni som nominerade mig och röstade, och såklart till alla som läser och kommenterar här. Det betyder väldigt mycket.

23 reaktioner till “Bloggala.”

    1. Men åh, glömde det. Får svida upp mig i outfiten igen ngn gång snart och fota då.

  1. Får jag fråga vad det är som gör att du tycker att det är välförtjänt med att Hanna vann? Läser inte hennes blogg själv. Önskar så att du vunnit ett pris, du är så oerhört klok. Känns som jag lär mig något av varje inlägg du skriver.

  2. Ur jämställdhetssynpunkt var ju denna tillställning rena katastrofen och jag undrar om du inte reagerade på det och ev protesterade över den snäva könsfördelningen? Om du nu skall vara konsekvent. Eller är det så att en majoritet kvinnor inte är nåt att bry sig om på samma sätt som en majoritet män?

    1. Men det är faktiskt betydligt fler kvinnor och män som bloggar, så att få till en jämn fördelning är svårt. Det pratas rätt ofta om hur fler män ska uppmuntras till att börja blogga, men under tiden finns det inte mycket att göra. Jag tror inte att det handlar om någon diskriminering i det här fallet.

      1. Jag förstår och håller med dig, dock är det i regel inte ett godkänt resonemang när det är åt andra hållet.

        1. Låt oss anta att bara 3 av 10 VD:ar är kvinnor. Om det skulle anordnas en ”årets VD”-gala där bara 3 av 10 nominerade är kvinnor skulle det väl inte vara särskilt förvånande. Självklart skulle den ojämna fördelningen belysa ett jämställdhetsproblem, men då är det ju inte själva tillställningen som är diskriminerande, utan näringslivet stort sett. Om 7 av 10 VD:ar var kvinnor och bara 3 blev nominerade skulle vi däremot ha anledning att beskylla arrangemanget. Samma sak tycker jag gäller i det här fallet, så jag skulle nog vilja påstå att samma sak gäller åt båda hållen.

          1. Njae, min erfarenhet är att i ditt första exempel så blir även tillställningen kritiserad (självklart näringslivet med som är ojämnt fördelat) för att det inte tagits fram jämnt antal vd’s mellan könen trots att underlagen är skevt fördelade. De skulle helt enkelt försökt mer, inte gett upp så lätt.

    2. Det är ju främst Veckorevyns läsare som nominerar kandidater till de olika priserna, och de läsarna läser uppenbarligen fler bloggar skrivna av tjejer. Jag skulle invänt mot könsfördelningen om det rörde sig om ”Sveriges allmäna bloggpris”, men detta rör sig som sagt om Veckorevyn som riktar sig specifikt till tjejer.

      1. Som jag skrev till Andrea, Jag förstår och håller med dig, dock är det i regel inte ett godkänt resonemang när det är åt andra hållet, då har det bara inte ansträngts tillräckligt och är ett tydligt exempel på männens makt.

        1. Kan ju ha att göra med att kvinnodominerade branscher är betydligt mkt mindre statusfyllda än mansdominerade.

        2. Det håller jag inte alls med om, om t.ex. en tidning som vände sig till män skulle ha ett eget bloggpris för bloggar som dess läsare gillar och röstar fram tror jag inte att någon skulle bry sig om könsfördelningen om de flesta av bloggarna var män.Om det däremot var DN som skulle dela ut pris till bästa samhälls-blogg och könsfördelningen var väldigt skev så skulle jag ifrågasätta det. Det ”omvända exemplet” argumentet funkar inte i fallet Veckorevyn.

          1. Jag förstår inte varför man ska ifrågasätta det ens i ”DN-exemplet”. Om det är läsarna som nominerar så motsvarar väl slutkandidaterna även DN:s läsares preferenser, oavsett könsfördelning?

            Möjligtvis skillnad om det är DN själva som nominerar.

            1. Det har du iofs rätt i, om läsarna nominerar helt själva så är det svårt att kritisera. Jag tänkte mest på att man inte kan kräva jämn könsfördelning åt något håll när det gäller nischade sammanhang. Och att det är puckat att hävda att feminister skulle klaga på en motsvarande tillställning för män.

              1. Tackar för den passningen, eftersom det händer lite då och då som jag sett det (inte i bloggsammanhang, då sådanna tillställningar inte intresserar mig) så är jag väl puckad som hävdar att så sker, eller så kanske du är väldigt naiv och har skygglappar på.

                1. Orkar inte diskutera hypotetiska fall dock. Kvinnodiskrimineringar i samhället leder t att kvinnor har mindre makt som grupp, även om vi såklart har mer makt på vissa områden. Ser inte detta som ngt stort jämställdhetsproblem dock, lika lite som det hade varit det om vi hade jämställdhet i stort men vissa branscher var mansdominerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *