I tider som dessa önskar jag att jag var utbildad nationalekonom, eller i alla fall hade studerat ämnet ett halvår eller så. Då skulle man kanske ha någon chans att kunna uttala sig om vad som händer i Grekland och eurozonen i stort just nu med någon slags trovärdighet.
Min uppfattning hittills är i alla fall att jag är sjukt glad över att Sverige inte gick med i euron från första början, att man höll folkomröstning och respekterade vad folket tyckte i frågan. Tack för det! Visserligen påverkas vi ju ändå, men inte till samma grad.
När jag kommer hem till Sverige ska jag fan läsa minst 30 poäng nationalekonomi. Det kommer säkert att vara skittråkigt, men jag vill verkligen kunna förstå sånt här på en något djupare nivå än vad jag gör nu.
Varsågod! 😉 Jag önskar också att jag vetat mer om en så stor grej, det är ett så viktigt ämne så att jag tycker det borde ges större utrymme i skolan. Både privat och nationalekonomi.
Greker är inte så osmarta så de lånar upp en massa pengar för att bränna. Någon måste ha tjänat på det där. Det kan du få undersöka sen när du gått kursen!
Du, fick höra om en bok som heter ”Nationalekonomi för nyfikna”, ska tydligen vara lättläst och samtidigt bra. Kanske är intressant i alla fall. Ha det fint, bästa du!
Man hinner tyvärr inte alls så långt på 30 hp. Det är nog enklare att köpa en bra bok och läsa ordentligt om man vill få större förståelse för världsekonomin.
(har läst nationalekonomi och har väl en liiite klarare bild, men det är tusen saker kvar som man inte har en aning om)
Jag har inte läst nationalekonomi, men inom filosofi är det knappast så att det generellt blir lättare att uttala sig ju mer man läser; snarare kan det vara tvärtom. Däremot blir det ju lättare att följa en filosofisk argumentation om man har läst mer filosofi.